Gratis ruilen en retourneren

Kan ik producten gratis retourneren?

Retourneren van producten is bij Horlogeboetiek geen probleem. Misschien is een product toch niet helemaal wat u zoekt, of wilt u het liever ruilen voor een ander product. Mocht u het product willen retourneren dan kan dat bij Horlogeboetiek tot 30 dagen na ontvangst van uw bestelling zonder opgaaf van reden. Mocht u hier gebruik van willen maken dan vindt u hieronder het retourformulier dat u dan meestuurt met de retourzending (niet verplicht als u uw factuur terugstuurt):

Hoe kan ik op Horlogeboetiek.nl bestelde producten gratis retourneren?

Wilt u een product gratis retourneren? Ga dan als volgt te werk:

  • Controleer altijd dat het product in een originele staat aan ons retour gestuurd wordt. Beschermfolies en labels dienen aan het horloge te zitten (indien redelijkerwijs mogelijk). Mocht het horloge beschadigd geretourneerd worden aan ons dan zullen wij hier helaas kosten voor in rekening brengen. Dit zijn de kosten die wij moeten maken om het horloge weer in originele staat te herstellen. Dit is dus per geval verschillend. Het zou ook kunnen dat de waardevermindering 100% is als het product onverkoopbaar is.
  • Binnen 30 dagen na ontvangst kunt u per mail aangeven dat u een product wilt retourneren (koop wilt ontbinden) aan ons, dit mag via helpdesk@horlogeboetiek.nl.. U kunt hiervoor gebruik maken van het modelformulier voor herroeping (PDF), maar u bent hiertoe niet verplicht. Na bevestiging vanuit onze kant ontvangt u per mail een link naar de retourportal waar u uw horloge retour kunt melden/ruilen en een gratis retoursticker kunt downloaden, waarmee u de zending bij een PostNL / DHL vestiging kunt afgeven en versturen. Let op, indien u het pakket verzekerd of via een andere vervoerder wilt versturen dan zijn deze kosten voor eigen rekening.
  • Stuur het product binnen 14 dagen na aanmelding van de retour terug middels de door u gedownloade retoursticker. U ontvangt een aflever bewijs van PostNL /DHL waarop ook het tracking-nummer vermeld staat en u ontvangt hierover ook een mail. U kunt ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 30 dagen na ontvangst terugsturen, als u daarbij maar een mededeling voegt waaruit uw wens tot herroeping blijkt.
  • Mochten er verzendkosten voor de heenzending zijn betaald tijdens de bestelling dan zullen deze ook aan u vergoedt worden als u de volledige bestelling terugstuurt.
  • Voeg bij uw retourzending uw (kopie factuur / aanschafbewijs). Dit zorgt ervoor dat de procedure wordt versneld.

Wij zullen zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, het volledige aankoopbedrag inclusief de eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending, naar u overmaken. Wij mogen wel wachten tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Hopelijk begrijpt u deze voorwaarden. Maar vooral: weet dat we altijd willen helpen. Na het verstrijken van de afkoelingsperiode is het niet meer mogelijk om de overeenkomst te ontbinden en daarmee van de aankoop af te zien.. Wel kunt u aanspraak maken op de garantiebepaling van het betreffende product. Neem contact met ons op, zodat we samen met u de juiste stappen kunnen bepalen. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0)106690799 of per email: helpdesk@horlogeboetiek.nl.

Garantie

U heeft 2 jaar fabrieksgarantie op het uurwerk. In België en Duitsland geldt een verplichte wettelijke garantietermijn van 2 jaar.  De fabrieksgarantie doet geen afbreuk op de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Ik heb een product ontvangen dat is beschadigd.

Alle producten die door Horlogeboetiek worden verzonden zijn vooraf gecontroleerd op werking en eventuele beschadigingen. Mocht het onverhoopt voorkomen dat u toch een product ontvangt dat een beschadiging bezit, meld u dit dan zo snel mogelijk (bij voorkeur binnen 48 uur na ontvangst) aan ons. U ontvangt dan een antwoordnummer waarop u gratis het pakket retour kunt sturen. We zorgen direct voor een vervangend horloge en indien niet op voorraad zorgen we voor een passende oplossing in samenspraak met u.

Retouradres 
HorlogeBoetiek
Afdeling Retouren
Tollensstraat 46 C
3035NJ ROTTERDAM

Klachten

Indien u een klacht heeft over onze producten of onze service, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. U krijgt van ons binnen 14 dagen na ontvangst van uw klacht een inhoudelijke reactie. Indien u niet tevreden bent met de afhandeling van uw klacht dan kunt u deze ook voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel (www.sgc.nl) of aan deze Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (https://ec.europa.eu/consumers/odr/)."

Contactgegevens
HorlogeBoetiek BV
Tollensstraat 46C
3035NJ Rotterdam
helpdesk@horlogeboetiek.nl
106690799